Kalender beurzen 2020 JNAA

 

3 april 2020

Kalender beurzen Jongeling Numismatics & Ancient Art 2020

 

DATUMBEURSLOCATIE
5-12 SeptemberArt BredaBreda, Nederlands
19 septemberMuntmanifestatie HoutenHouten, Nederland
11 novemberNumismatica TienenTienen, België
20-21 novemberNumismata FrankfurtFrankfurt, Duitsland
6 decemberNumismatica HerentalsHerentals, België

Nieuwe hoogleraar Numismatiek Universiteit Nijmegen

23 juni 2018

Afgelopen donderdag hield Dr. P.P. Iossif zijn inauguratie rede als nieuwe hoogleraar Numismatiek aan de Universiteit van Nijmegen. Nadat Nederland decennia lang geen hoogleraar in dit vakgebied heeft gehad, is er mede dankzij financiële steun van het Koninklijk Genootschap voor Munt- en Penningkunde nu eindelijk weer een professor in de Munt- en Penningkunde. Professor Iossif is gespecialiseerd in Griekse munten met een focus op de Seleukiden. Hij heeft veel ervaring met statistisch onderzoek en stempel vergelijkend onderzoek. Dr. H. Enno van Gelder was de laatste Nederlandse hoogleraar Numismatiek aan de Universiteit Leiden tussen 1976 en 1983.

Lecture about the history of the Dutch Mint

8 juni 2018

Op zaterdag 9 juni om 13:30 uur zal ik een korte lezing geven over de geschiedenis van de Nederlandse Munt in Utrecht tijdens de laatste Dag van de Munt bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom! 

Opening nieuw kantoor in Utrecht!

5 december 2017

Jongeling Numismatic Consultancy heeft 1 december haar deuren geopend van een nieuw kantoor gevestigd in Utrecht. Het kantoor wordt ook gebruikt als galerie en verzamelaars, zakelijke klanten als ook musea zijn op afspraak van harte welkom voor professioneel advies, een taxatie of om onze collectie te bekijken. Het kantoor is eenvoudig te bereiken vanaf de A2 en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Naast de professionele onderzoeksapparatuur, behuisd het kantoor ook een grote bibliotheek met voornamelijk numismatische literatuur en naslagwerken. Discretie en vertrouwen staan bij ons bovenaan, dus dit kunt u dan ook verwachten bij een bezoek aan ons kantoor. Een afspraak maakt u eenvoudig door een e-mail te sturen of te bellen. De komende jaren hopen wij u van dienst te kunnen zijn vanuit ons nieuwe kantoor te Utrecht.

Jongeling Numismatic Consultancy sponsort kwartetspel EGMP

3 oktober 2017

Dit jaar is Jongeling Numismatic Consultancy trotse sponsor van het educatieve kwartetspel uitgegeven door het Europees Genootschap van Munt- en Penningkunde. Het EGMP meldt: “Om de numismatiek in Vlaanderen te bevorderen heeft het EGMP een kwartetspel ontworpen, met de bedoeling om jong en oud spelenderwijs wegwijs te maken in de fascinerende wereld van de munten”. Hier dragen wij graag aan bij!

Taxatiedag groot success tijdens Open Muntenmentdag in Maarssen

19 september 2017

Tijdens Open Monumentendag zaterdag 9 september trokken in de Dorpskerk met name de tien rouwborden en twee herenbanken van o.a. familie Huydecoper de aandacht.

Velen hadden een bezichtiging van het oudste monument van Maarssen gecombineerd met een bezoek aan Goudestein, ooit buitenplaats van burgemeester Joan Huydecoper te Amsterdam, en het Vechtstreekmuseum te Maarssen. Ondanks het slechte weer kwamen dit jaar toch ruim 10% meer bezoekers uit heel Stichtse Vecht.

Zo ook voor de taxatiedag die tevens in de Dorpskerk werd gehouden door Jongeling Numismatic Consultancy. Gouden en zilveren munten en sieraden werden door nieuwsgierige bezoekers meegenomen en van een professionele beoordeling voorzien.

Volgend jaar zal register taxateur Hans Jongeling weer aanwezig zijn tijdens de Open Monumentendag in de Dorpskerk te Maarssen, maar mocht u eerder behoefte hebben aan een waardebepaling voor uw kostbaarheden, neem dan zeker contact met ons op.

Jongeling Numismatic Consultancy koopt duurste Nederlandse munt

17 april 2017

In november 2016 werd in Nederland een uiterst zeldzame zilveren gulden 1867 uit de tijd van koning Willem III geveild. De zeldzaamste gulden van Willem III waarvan er naar vermoeden slechts 4 van gemaakt zijn, ondervond veel belangstelling van bieders. Ook Jongeling Numismatic Consultancy mocht namens een cliënt bieden op deze munt. Het bijzondere exemplaar was voor het laatst in de jaren ’90 op de markt gekomen, dus de verwachte opbrengst zou de taxatie van €40.000 ruim gaan overtreffen. In een felle biedingenstrijd wisten wij de munt uiteindelijk voor €85.000,- te bemachtigen (€104.550,- inclusief commissie). Het was een nieuw record voor een Nederlandse munt op een Nederlandse veiling en Jongeling Numismatic Consultancy is trots dat zij deze uiterst zeldzame munt heeft kunnen bemachtigen voor haar cliënt.