Home
Zoeken Cart

10-cash-munten Song-dynastie, China

Schatten uit het gouden Chinese tijdperk

In de loop van zijn lange ontewikkeling van een klein cultureel eiland in de Gele Rivier naar de Volksrepubliek China heeft het land vele soorten geld zien komen en gaan. In het oude China waren munten het voornaamste betaalmiddel. Deze werden gemaakt van koper, ijzer, lood, goud en zilver met verschillende vormen, gewichten en markeringen. De eerste gevonden munten dateren uit de laatste fase van de Periode van Lente en Herfst (770 v.Chr. – 476 v.Chr.).

Koperen munten

Koperen munten zijn de bekendste vorm van geld uit de Chinese oudheid. Ze werden geproduceerd vanaf de Qin-dynastie (221 v.Chr. – 206 v.Chr.), een dynastie met een rijke nalatenschap aan het Chinese volk, zoals de Chinese Muur en het Terracottaleger. In de oudheid geloofde men in China dat de hemel rond is en de aarde vierkant. Dit is een van de redenen, dat de koperen munten rond zijn met een vierkant gat in het midden.

Keizer Huizong van de Song-dynastie

Keizer Huizong (7 juni 1082 – 4 juni 1135) was de achtste keizer van de Song-dynastie. Hij stond eveneens bekend om zijn caligrafie en leefde met luxe, stijl en kunst tijdens de eerste helft van zijn leven.

Ondanks zijn onkunde als heerser werd keizer Huizong gevierd om zijn stimulering van het taoïsme en zijn talent voor poëzie, schilderkunst, caligrafie en muziek. Hij heeft diverse artiesten gesponsord aan het keizerlijk hof. De catalogus van zijn collectie vermeld meer dan 6.000 schilderijen.

Van de VS tot China en in heel Azië zien we elke dag zien meer enthousiasme voor en vraag naar Chinese munten. Net zoals bij de tweede grootste en snelst groeiende economie ter wereld is er geen twijfel over mogelijk, dat ook de verzamelaarsmarkt voor de Chinese culturele nalatenschap zal blijven groeien.

Informeer naar prijzen